Sporočilo Policijske postaje Postojna

Policija se vsako leto znova srečuje s kršitvami na področju uporabe pirotehničnih izdelkov. Med najbolj moteče dejavnike sodi uporaba pirotehničnih izdelkov, katerih glavni učinek je pok. Medtem, ko je uporaba teh izdelkov posameznikom v zabavo, je mnogim državljanom takšno početje neprijetno, vzbuja strah in predstavlja svojevrstno nasilje nad ljudmi.

Z novim zakonom so od leta 2008 prepovedane uporaba, posest in prodaja ognjemetnih izdelkov kategorij 2 in 3, katerih glavni učinek je pok, torej je prepovedana večina petard.Prepovedana je tudi predelava pirotehničnih izdelkov zaradi povečanega učinka, uporaba v drugih predmetih, lastna izdelava pirotehničnih izdelkov ter preprodaja.

Nepremišljena, neprevidna in objestna uporaba pirotehničnih izdelkov pogosto povzroči telesne poškodbe (opekline, raztrganine rok, poškodbe oči), moti živali ter onesnažuje okolje.

Policisti Policijske postaje Postojna bodo dosledno ukrepali proti vsem, ki bodo kršili odločbe o uporabi pirotehničnih izdelkov.

K temu dodajamo še sporočilo vodstva naše šole:

Ob bližajočih praznikih sta nam v šoli in na celotnem šolskem prostoru na prvem mestu varnost in dobro počutje vseh učencev in zaposlenih.  V skladu s tem bomo ob kršitvah na področju uporabe pirotehničnih izdelkov dosledno ukrepali in o kršitvah obveščali tudi Policijsko postajo Postojna.

Želimo si, da v praznike vsi vstopimo veseli, zdravi in nepoškodovani. To bo tudi najlepše darilo za vaše najdražje.

Vodstvo šole

Dostopnost