Konec junija se je zaključil že 22. Teden vseživljenjskega učenja, ki ga organizira Andragoški center Slovenije. V program, ki se dejansko izvaja kar sedem tednov, se je z izvedbo treh dogodkov vključila tudi naša šola.V kulturnem domu v Postojni je gledališki krožek, ki že vrsto let uspešno deluje tako na občinskem kot na državnem nivoju, za izven uprizoril Princeso na zrnu graha,  ki jo je po Andersenovi pravljici dramatiziral Jani Kovačič. Uigrana igralska ekipa je pod mentorstvom Irene Rep in Mateje Penko tudi tokrat pokazala vse svoje igralske sposobnosti in navdušila  publiko, ki pa je bila skoraj povsem iz vrst odraslih.

Drugi dogodek je koordinatorica Pia de Paulis Debevec namenila starejšim občanom, kar pove že sam naslov »Fit« v zrelih letih. Športna pedagoginja Dolores Palinkaš je skupini udeležencev uvodoma predstavila pomen zdrave prehrane in primerne gibalne aktivnosti za vzdrževanje zdravja in splošne kondicije v tretjem življenjskem obdobju,  v nadaljevanju pa skupaj z njimi opravila tudi uro različnih vaj, ki pripomorejo k boljši gibljivosti in počutju. Pred zaključkom pa so se vsi udeleženci še okrepčali z odličnimi doma oziroma v šoli pripravljenimi krispiji in smutiji.

Zadnji dogodek, v koordinaciji Katje Hrenovec, je sovpadal s tradicionalnim Vilharjevim dnevom. Na prireditvi, ki je predstavila presek letošnjih šolskih aktivnosti skozi razstavo, prezentacijo ter nastope posameznih učencev in skupin, so bila najbolj uspešnim učencem podeljena tudi priznanja za dosežke na različnih tekmovanjih, revijah in natečajih.  Program je dejansko izkazal »moč in radost učenja«, kar je bil tudi slogan sklopa prireditev.

Pia de Paulis Debevec

Dostopnost