Spoštovani,

v času od 26. 3. – 29. 3. 2017 so otroci in mladostniki, ki obiskujejo pouk slovenskega jezika in kulture v Zrenjaninu in Pančevu, bili na delovni ekskurziji v Sloveniji.

Naš projekt so finančno podprli in omogočili Zavod Republike Slovenije za šolstvo, Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu ter podjetnik Primož Artač, naš dolgoletni donator in pisec otroških zgodb.

Tudi letos so mladi udeleženci pouka pripravili predstavo z naslovom “Poezija igrarija”
pod mentorstvom profesorice Vere Popović in lutkarja Aleksandra Dragarja, s katero smo se želeli pokazati pred slovensko publiko, najprej v Kulturnem domu v Postojni in zadnji dan na Otroškem gledališkem festivalu sanj v Pionirskem domu v Ljubljani.

V tem času so udeleženci in mladi potomci Slovencev spoznavali Slovenijo od blizu, njene naravne lepote, znamenitosti, kulturo, tradicijo in navsezadnje tudi svoje vrstnike. To je bila namreč tudi priložnost, da udeleženci ekskurzije spoznajo način delovanja slovenskega šolskega sistema in izmenjajo svoje izkušnje, kajti našo skupino otrok in mladostnikov sta gostili OŠ Miroslava Vilharja ter Srednja gozdarska in lesarska šola iz Postojne. V imenu naše skupine se iskreno zahvaljujemo v. d. ravnateljici OŠ Miroslava Vilharja Mateji Modrijan, ki nas je v imenu šolskega kolektiva srčno sprejela ter nam omogočila, da so učenci obiskali šolo ter sodelovali pri šolskih in obšolskih dejavnostih. Hvala tudi za vsa podarjena kosila in malice. Hkrati ob tej priliki vabimo OŠ Miroslava Vilharja, da nadaljujemo s sodelovanjem in druženjem naslednje leto pri nas v Zrenjaninu.

Iskrena hvala tudi učiteljici Ireni Rep za koordinacijo ter organizacijo ogleda naših otroških gledaliških predstav v Kulturnem domu v Postojni, kajti otroci iz OŠ Miroslava Vilharja nastopajo z odličnimi gledališkimi predstavami, s katerimi se predstavijo vsako leto na Otroškem festivalu sanj v Ljubljani. Predstavo o Piki Nogavički smo si ogledali lansko leto na njihovem gostovanju v Subotici, letos pa so se predstavili z duhovito predstavo Princeska na zrnu graha, ki je tudi tokrat navdušila prisotno mlado občinstvo in jim ob tej priložnosti čestitamo ter želimo še veliko uspešno izvedenih predstav.

Še enkrat najlepša hvala vsem, ki ste omogočili prijetno bivanje našim otrokom v Sloveniji in vse najlepše!

Lep pozdrav,
Milena Spremo, učiteljica

Dostopnost