Gledališka predstava PIKA, v kateri je glavno vlogo odigrala Mia Rebec iz 7.a, je navdušila tako občinstvo kot tudi ocenjevalno žirijo. Uvrstitev na državno srečanje otroških gledaliških skupin, ki bo letos potekalo v Medvodah, predstavlja piko na i v nizu vseh dosedanjih letošnjih uspehov.

Skupina se je za svoj letošnji »projekt« izjemno potrudila. Igralci so skozi vse šolsko leto pridno vadili (imeli so čez 120 ur vaj) in njihov trud se je bogato obrestoval. Najprej smo se predstavili domačemu občinstvu, sledilo je več uspešnih nastopov v okoliških šolah, nato pa smo se pomerili s še dvema skupinama na Območnem srečanju otroških gledaliških skupin, ki je marca potekalo v Postojni. Selektorica Ana Ruter je našo igrico izbrala za  regijsko srečanje, ki smo se ga aprila udeležili v Izoli. Tudi tokrat je selektorica Simona Zorc Ramovš izbrala našo predstavo in tako nam je končno uspelo uresničiti dolgoletne sanje, udeležbo na državnem srečanju.

Sodelovali smo tudi na 14. otroškem festivalu gledaliških sanj, ki ga vsako leto organizira Pionirski dom Ljubljana.  Letos je potekal v Festivalni dvorani. Mia Rebec  je bila izbrana med desetimi najperspektivnejšimi igralkami festivala in je za nagrado dobila 20 ur igralskega tečaja, naša igra pa je bila nominirana med prvimi tremi v kategoriji predstav tretje triade.

Poleg nastopa na državnem srečanju v Medvodah se mladi igralci zelo veselijo tudi udeležbe na Pikinem festivalu, ki bo potekal septembra v Velenju.

Mentorici: Irena Rep in Mateja Penko

Dostopnost