Učenka Karin Doles iz 7. c je na sklepni prireditvi 20. državnega natečaja Naravne in druge nesreče – Delujmo preventivno, ki je potekalo 18. 5. na Igu, prejela priznanje z nagrado za svoje literarno delo.

Nad 3500 učencev iz vse Slovenije je sodelovalo na likovnem in literarnem natečaju ter ustvarjalo izdelke, ki so izražali prepričanje mladih, da lahko s pravilnim ravnanjem preprečimo marsikatero nesrečo. Karin je s svojo pesmijo V PROMETU navdušila ocenjevalno komisijo, ki je njeno literarno delo uvrstila med 15 najboljših.

Organizatorji so udeležencem prireditve pripravili zanimiv in poučen dan. Najprej smo si ogledali lutkovno predstavo Pikec Ježek in gasilko Jež v izvedbi lutkovnega gledališča FRU-FRU. Sledila je podelitev priznanj in nagrad nagrajencem in njihovim mentorjem ter skupinsko fotografiranje. Nato smo ogledali poligon, kjer se usposabljajo različni reševalci, ter se dvignili z dvigalom gasilskega vozila. Na koncu so nas še pogostili in tako smo v prijetnem vzdušju zaključili prireditev.

Irena Rep

slo

Dostopnost