Pozdravljeni, mladi bralci!

Osrednja tema tekmovanja je domoljubje in (sodobno) slovenstvo, naslov tekmovanja pa DOMOVINA MED PLATNICAMI. Želim vam uspešno pripravo, na tekmovanju pa kar najboljše rezultate.

Učenci 1. – 5. razreda se na tekmovanje prijavite do konca novembra pri svojih razredničarkah, učenci 6.- 9. razreda pa pri svojih učiteljicah slovenščine.

Nejka Ritonja, vodja tekmovanja

IZBRANA BESEDILA:

2., 3. razred:
MOJ DEŽNIK JE LAHKO BALON in vsaj še ena sodobna kratka fantastična pripoved (oz. kratka sodobna pravljica) o domišljijskem (npr. T. Pavček: Juri Muri v Afriki, L. Suhodolčan: Piko Dinozaver, B. Štampe Žmavc: Muc Mehkošapek, M. dekleva: a so kremšnite nevarne)

4., 5. razred:
Tone Pavček: JURI MURI PO SLOVENIJI (Miš, 2011) in še do tri umetnostna besedila o domačem kraju (pokrajini) po izbiri mentorjev/šol (pripovedka, pravljica)

6., 7. razred:
Tone Seliškar: BRATOVŠČINA SINJEGA GALEBA (katerakoli izdaja) in Bogdan Novak: GRAJSKI STRAH (katerakoli izdaja)

8., 9. razred:
Miško Kranjec: POVEST O DOBRIH LJUDEH (katerakoli izdaja) in Vladimir P. Štefanec: SEM PUNK ČAROVNICA in DEBELA LEZBIJKA IN NE MARAM VAMPOV (Modrijan, 2014).

Dodatna literatura, priporočila za pripravo na tekmovanje, potek tekmovanja in vsa ostala navodila so objavljena na spletnih straneh Zavoda Republike Slovenije za šolstvo www.zrss.si/Cankarjevo tekmovanje.

DATUMI TEKMOVANJA
Šolsko tekmovanje: sreda, 9. 12. 2015
Področno tekmovanje: četrtek, 21. 1. 2016
Državno tekmovanje: sobota, 12. 3. 2016

Dostopnost