Gostitelj letošnjega Svetovnega prvenstva je bila Južnoafriška Republika. Durban, večmilijonsko mesto z enim največjih pristanišč na južni polobli je bila naša končna postaja. Večinsko prebivalstvo na tem območju predstavlja pleme Zulu, ki predstavlja 80% vseh prebivalcev mesta. Manjšino predstavljajo belci in priseljenci iz Indije.

Ljudje so zelo prijazni in ustrežljivi, vsi govorijo angleško, to je tudi uradni jezik poleg plemenskih jezikov.

Tam je sedaj pomlad, temperature se gibljejo med 20-25 stopinj. Indijski ocean pa je vselej primeren za namakanje. Res samo za namakanje, saj so tokovi tako močni, da vas takoj potegnejo na odprto morje. Nenavadno za mesto je, da ni videti domačih živali, vidiš pa lahko opice.

Mesto Durban je vajeno organizacije velikih prireditev, saj so pred štirimi leti gostili Svetovno nogometno prvenstvo. V ta namen so zgradili nov nogometni stadion, ki je velika znamenitost.

Ivana Hreščak in Tilen Malkoč sta vse svoje moči usmerila v tekmovanje. Ivana je tekmovanje začela odločno in bila po prvem delu med vodilnimi, drugi del pa ji ni najbolje uspel, a je kljub temu ostala med svetovno elito. Tilen ni začel najbolj prepričljivo, vendar je proti koncu ujel ritem in pristal v prvi tretjini nastopajočih. Oba imata že velike načrte za naslednje svetovno prvenstvo.

Jadran Hlad

Dostopnost