Tudi letos se je naša šola vključila v projekt Evropski teden mobilnosti, ki poteka od 16. do 22. septembra.Začetek omenjenega tedna so učitelji in učenci predmetne stopnje obeležili s pohodom v okviru športnega dne. Učenci 6. in 7. razreda so prehodili približno sedem kilometrov dolgo krožno pot čez Majlont in Sovič do Pivke jame in se spet čez Sovič do šole. Učenci zadnjih dveh razredov pa so na poti proti Javornikom in nazaj prehodili celo več kot deset kilometrov.

Tako so vsi dokazali, da je tudi daljše razdalje mogoče premagati peš in s tem prispevati kamenček v mozaik prizadevanj za zmanjšanje onesnaženja okolja z izpušnimi plini ter za izboljšanje lastnega zdravja in kondicije.

V tem tednu je Občina Postojna izdala tudi prenovljen načrt varnih šolskih poti, po katerih so policisti popeljali vse prvošolce, ekipa učencev pa je ob pomoči učitelja Gregorja, šolskega koordinatorja za prometno varnost, pomagala pri barvanju stopal, ki po mestu označujejo varne poti. Mlajši učenci so se na Titovem trgu preizkusili v vožnji s skiroji in kolesi, ki jih je v preteklih letih šoli daroval postojnski Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, ter si ogledali policijsko intervencijsko vozilo.

Pia de Paulis Debevec, ravnateljica

Foto: Nuša Žmak, učenka

Dostopnost