V Sloveniji v tednu od 11. do 17. novembra 2024 prvič obeležujemo Teden slovenske hrane, ki spodbuja k ponovnemu odkrivanju bogate tradicije domačih jedi ter koristi lokalno pridelane hrane.
Teden slovenske hrane spodbuja tudi k bolj trajnostnim in zdravim prehranjevalnim navadam. Slovenija se po kakovosti hrane uvršča v sam evropski vrh, predvsem zaradi naravnih danosti, tradicionalnih postopkov pridelave, strogih predpisov in visokih pričakovanj potrošnikov. Slovenska hrana izstopa po varnosti, svežini in naravnem izvoru.
V petek bo na šoli posebej praznično. Vsem dobro poznani Tradicionalni slovenski zajtrk bo letos potekal v petek, 15. novembra, in se bo od zdaj naprej izvajal kot pomemben projekt tedna slovenske hrane.
Letošnji projekt izpostavlja vseh pet sestavin tradicionalnega slovenskega zajtrka, in sicer kruh, maslo, mleko, jabolko in med, slogan pa se glasi: »Tradicionalni slovenski zajtrk – moj naj zajtrk!«.
Vodja šolske prehrane – Branka Škrlj