Področne igre v atletiki za OŠ z nižjim izobrazbenim standardom

V sredo, 8. 5. 2024, so na naši šoli potekale 53. Področne igre v atletiki za OŠ z nižjim izobrazbenim standardom. Tekmovalo je 105 učencev iz 7 šol: OŠ Idrija, OŠ Franceta Bevka Tolmin, OŠ Kozara Nova Gorica, OŠ Antona Žnideršiča Ilirska Bistrica, OŠ Danila Lokarja Ajdovščina, CU Elvire Vatovec Strunjan, in naša šola.
Tekmovanje sta otvorila župan občine Postojna g. Igor Marentič in ravnatelj naše šole, mag. Gvido Cigale.
Učenci co se pomerili v šestih disciplinah: v teku na 1000, 300 in 60 metrov, v metu vortexa ter v skoku v višino in daljino. Učenci naše šole so se odlično borili in domov odnesli kar lepo biro medalj. Ekipno so naši učenci dosegli 2. mesto! Med mlajšimi učenci je Alex Brkić v skoku v daljino dosegel 1. mesto, Blerti Hajdari je bil tretji v teku na 60 in 300 metrov, Blerta Hajdari je dosegla 2. mesto v teku na 300 metrov, Alma Mujakić pa je bila 2. v metu vortexa in 3. v skoku v daljino.
Med starejšimi učenci sta v skoku v višino Maša Mlakar in Artan Duga dosegla 2. mesto, Arnes Jukik pa je bil tretji. V metu vortexa je Lara Šinigoj dosegla 3. mesto. V teku na 1000 metrov sta bila Nikolina Vuković in Kevin Verlič druga, Aleks Bergoč pa tretji. V teku na 300 metrov je Ana Zakrajšek dosegla 3. mesto, Nika Trobec pa je bila druga na 60 metrov. Vsem iskreno čestitamo.
Prvi trije uvrščeni v vsaku kategoriji se uvrstijo na državno tekmovanje, ki bo 24. 5. 2024 v Ljubljani. Vsak tekmovalec lahko nastopi v eni disciplini.
Za uspešno izpeljane igre se zahvaljujemo vsem, ki so kakorkoli pripomogli, da je prireditev potekala nemoteno. Naslednje leto bodo igre potekale v Portorožu.

Valentina Rebec

Dostopnost