Kulinarika in Kultura: Mednarodno Kulinarično Doživetje na OŠ Miroslava Vilharja

V ponedeljek in torek so se naši učenci podali na pravo kulinarično popotovanje skozi Gruzijo in Romunijo, ob sodelovanju naših dragocenih mednarodnih prostovoljk.

S svojo radovednostjo in odprtostjo do novih okusov so naši otroci v okviru posebnega projekta imeli priložnost okusiti in tudi pripravljati tradicionalne jedi iz Gruzije in Romunije. Mednarodne prostovoljke so delile svoje znanje in izkušnje ter otrokom predstavile različne sestavine, začimbe in tehnike priprave, ki so značilne za te dve kulturi.
Vzdušje v šolski kuhinji je bilo polno smeha, učenja in raziskovanja. Otroci so se preizkusili v pripravi jedi, kot je khachapuri iz Gruzije. Poleg tega so spoznavali tudi kulturne posebnosti in običaje obeh držav ter se pogovarjali o pomenu kulinarike pri ohranjanju identitete in povezovanju med ljudmi.

Ta kulinarični dogodek je bil odlična priložnost za spodbujanje medkulturnega razumevanja in spoštovanja ter za krepitev povezanosti med našimi učenci in mednarodnimi prostovoljkami. Hkrati pa je bil tudi edinstvena izkušnja, ki je bogatila naše znanje o svetu in nas naučila ceniti raznolikost kultur ter njihovih gastronomskih tradicij.

Dostopnost