Raztava risb in februarska vrednota – LJUBEZEN

V petek, 1. marca 2024, smo na Osnovni šoli Miroslava Vilharja (OŠ MV) in Osnovni šoli Prestranek združili moči. Dogodek je bil plod sodelovanja ravnateljev obeh šol ter predstavnikov lokalne občine. Poseben pomen mu je dodal obisk župana, gospoda Igorja Marentiča, in direktorice občinske uprave, gospe Marine Rebec. Skupaj smo se posvetili razstavi risb, ki so jih ustvarili učenci obeh šol, pri tem pa smo izpostavili februarsko vrednoto – ljubezen.
Župan Marentič je podelil nagrade za najboljše risbe, ki so postale simbol ljubezni in kreativnosti. V podružnici Hruševje so otroci skupaj z županom zasadili rožo, ki danes predstavlja živ simbol njihovih misli o iskrenosti. S sodelovanjem vodstev obeh šol smo izkazali priznanje tudi izjemnim dosežkom učencev posebnega oddelka.
Posebej bi radi izpostavili prispevek mednarodnih prostovoljcev Tee, Mariane in Salome, ki so z aktivnim sodelovanjem oblikovale projekt, obogatile šolsko dogajanje in ustvarile povezavo med obe šoli ter občinske predstavnike. Dogodek je predstavljal odlično priložnost za krepitev sodelovanja ter poudarjanje skupnih vrednot, ki nas združujejo in krepijo našo šolsko skupnost.

 

Dragana Kosić Petrović

Dostopnost