ŽIVA KNJIŽNICA NA NAŠI ŠOLI

Naši osmi razredi so nedavno doživeli nepozabno izkušnjo z živo knjižnico, kjer so se srečali z resničnimi osebami, ki so postale njihove žive knjige. Vsaka od teh “knjig” je predstavljala edinstveno zgodbo, ki je širila vpogled v različne življenjske poti.

Med temi izjemnimi “knjigami” so bile zgodbe, ki so osvetlile moč človeškega duha v soočanju s travmo. Ena od njih je bila zgodba, ki je raziskovala, kako kljub travmi znova najti življenje.
Poleg tega so učenci spoznali prostovoljki iz Gruzije, ki sta svojo zgodbo delili v angleščini. Prav tako so se srečali še evropsko prostovoljko iz Romunije, ki je prav tako predstavljala svojo knjigo v angleščini.
Raznolikost zgodb je bila izjemna. Med njimi je bil tudi pogovor z osebo, ki se bori z odvisnostjo, ter z nebiološko mamo v istospolni zakonski zvezi, ki je delila svoje edinstveno življenje.

Nekatere “knjige” so razkrile zelo osebne izkušnje, kot je bilo življenje osebe, ki se je spoprijateljila s neuspelo lepotno operacijo, ali pa z osebo, ki je delila svojo izkušnjo s tesnobo in panično motnjo.
Skupaj so te zgodbe pripovedovale o resničnosti in raznolikosti življenjskih poti ter hkrati omogočile osmim razredom vpogled v različne izzive, s katerimi se lahko soočimo. To je bila izjemna priložnost za učenje in razumevanje sveta okoli nas.

Dostopnost