V sredo, 8. maja, so v Tolminu potekale 26. igre Specialne olimpiade Primorsko-Notranjske regije. Udeležilo se jih je 10 ekip, med njimi tudi naši učenci iz oddelkov PPVI 1,2 in 3, ki so tekmovali v atletiki.

Tekmovanje je potekalo v duhu specialno-olimpijskega slogan: “Pustite mi zmagati, če pa ne morem zmagati, naj bom pogumen v svojem poskusu.”

Naši učenci so bili več kot pogumni v svojih poskusih, saj so skupaj nabrali kar 25 medalj!

V teku na 100 metrov je med mlajšimi deklicami v svoji skupini zmagala Živa Caserman, druga je bila Ajda Caserman. Med starejšimi dekleti je zmagala Vanesa Šraj. Prav tako v teku na 100 metrov je v svoji skupini zmagala Anja Urbas, srebrna je bila Adelisa Ibrišimovič. Med mlajšimi dečki je v teku na 100 metrov zmagal Marko Rebula, drugo mesto je osvojil Urh Peter Patajac, med starejšimi fanti pa je za las zgrešil zmago in osvojil srebrno medaljo Tomi Kolednik.

V teku na 200 metrov je bil med starejšimi dečki najhitrejši Klemen Žagar, a je bil kasneje žal diskvalificiran. V teku na 400 metrov je z vso konkurenco pometel in zmagal Set Ileršič.

V metu vorteksa je med mlajšimi deklicami zmagala Ana Matevžič. Med starejšimi dekleti pa je Ines Kerle osvojila tretje mesto. V suvanju krogle je zmagala Tjaša Šantelj.

Med mlajšimi dečki je v metu vorteksa osvojil priznanje za sodelovanje Kristjan Benčič, med starejšimi dečki je bil Žan Komidar tretji in Jan Premrov peti.

Velik uspeh je dosegla starejša moška štafeta 4×100 metrov v postavi Žan Komidar, Tomi Kolednik, Set Ileršič in Klemen Žagar, saj so premagali vse in zanesljivo zmagali.

Ženska štafeta v postavi Anja Urbas, Vanesa Šraj, Tjaša Šantelj in Adelisa Ibrišimovič je osvojila 3. mesto.

Najmlajša štafeta v postavi Marko Rebula, Ana Matevžič, Ajda Caserman in Živa Caserman pa je prav tako zmagala.

Kako iskreno in prisrčno so se vsi tekmovalci veselili svojih prisluženih medalj! Trikrat hura za vse!!!

Saša Pivka, učiteljica

Dostopnost