Še zaključek dogajanja v CŠOD Radenci. Učenci so se zadnji dan pomerili v lokostrelstvu, si ogledali svoje posnetke zdravilnih rastlin in podrobno spoznali črnega močerila.

Četrti dan v Radencih je minil ob spoznavanju avtohtonih belokranjskih plesov, izdelave mazila za ustnice, dokončanju pisanic in opazovanju živali, ki živijo ob reki Kolpi.

Sredin dan je bil poln dogodivščin. Dopoldne so učenci izdelovali pisanice in se seznanili z osnovami plezanja. Po kosilu so odšli na kolesarjenje in spekli belokranjsko pogačo. Večer pa je minil ob igranju različnih družabnih iger.

V torkovem popoldanskem delu so se učenci seznanili z osnovami lokostrelstva in posneli kratek film o zeliščih. V večernem delu pa so si spekli hrenovke in se ob športnih igrah družili na igrišču pred domom.

V torkovem dopoldanskem času so učenci odšli na pohod do Radenske stene in Radenskega kala. Učiteljica Katarina jim je povedala nekaj zanimivosti in prigod, ki so značilne za te kraje.

Učenci 8. razreda so srečno prispeli v CŠOD in se nastanili v sobah. Po kosilu so pričeli z dejavnostmi.

V popoldanskem delu so spoznavali kulturno dediščino Bele krajine in v okviru Šolske sheme degustirali mlečne izdelke lokalne pridelave. Po večerji so odšli na nočni sprehod in se po bliže spoznali s kačo Newtonom.

Dostopnost