Šolska ekipa FLL se vneto pripravlja na tekmovanje iz robotike, ki bo 16. 12. 2017 v osnovni šoli Brežice. Če vas zanima kdo so člani ekipe, kako smo se pripravljali in kje vse smo iskali odgovore na vprašanja, vas vabimo 7. 12. med 16.00 in 18.00 v učilnico matematika 1, kjer bomo predstavili ekipo, vožnjo šolskega robota in projekt Čista voda.

Za problem smo si izbrali Onesnaženje krasa (kmetijstvo, vojaški poligon Poček, ceste z bencinskimi servis in morebitna razlitja, skupno odtekanje fekalij in meteornih vod, ki ob močnejšem deževju pritisnejo na čistilno napravo do te mere, da pride do razlitja,…).

Do sedaj smo se pogovarjali s strokovnjaki na inštitutu za raziskovanje Krasa, obiskali smo čistilno napravo, čaka nas pa še obisk Expa pri Postojnski jami in obisk Škocjanskih jam.

Zahvalil bi se vsem donatorjem, ki so podprli nastop naše ekipe na FLL tekmovanju: zavod Super Glavce, P.G.M. INŽENIRING, Kovod in Postojnska jama.

Ali ste vedeli, da 48% kraške pokrajine v Sloveniji zagotavlja pitno vodo 52% prebivalcev Slovenije. To in še veliko več boste izvedeli v četrtek 7. 12. na Prazničnem ŽIV ŽAVU.

Gregor Antloga, mentor ekipe

Dostopnost