V četrtek, 19. 10. 2017 sta učence 3. razreda obiskala Atos, Dante, Nin Vanita Hočevar in pes Dante. Učenci so doživetja strnili v kratke zapise.

V četrtek so nas obiskali Atos, Miha in pes Dante. Povedala sta nam kakšno je življenje slepih. Bilo ju je lepo poslušati. Potem nam je Miha pokazal kako hodi s psom Dantejem. Spraševali smo ga razne stvari. Moje vprašanje je bilo – Kdaj je postal slep? Njegov odgovor je bil pri trinajstih letih, ko je zbolel. Njihov obisk mi je bil zelo všeč in želim, da prideta spet. 

Erin Rebec

                                                         

Svet malo drugače

V četrtek je k nam prišel slep fant. Videla sem, da mu ni lahko. S sabo je imel spremljevalca Atosa in psa Danteja. Povedal nam je kako se počuti, živi, dela in pokazal kako bere po pikicah. Na koncu je pustil pobožati Danteja.                                    

Lea Čolić

Obisk slepih

Ta dan so prišli Atos, ki je imel 10% vida in Miha, ki nič ne vidi. Z njima je bil pes Dante. Postavljali smo jima vprašanja. Povedala sta nam tudi o njihovi pisavi. Ta dan je bil res zanimiv dan.                                                                                                       

Domen Kovačič

V četrtek sta v naš razred prišla dva slepa, Atos in Miha. Postavljali smo jima različna vprašanja. Miha je imel s seboj psa vodnika. Ime mu je bilo Dante. Izvedeli smo tudi, da slepi berejo knjige s pomočjo pikic. Miha nam je povedal, da je oslepel pri trinajstih letih.                                                                                                                     

 Nina Geržina

Obisk slepih ljudi

V četrtek, 19.10. 2017, so nas obiskali slepi in slabovidni ljudje. Fant Miha iz Novega mesta nam je pokazal Braillovo pisavo. Vodil ga je pes vodnik Dante. Njegov spremljevalec je bil fant Atos.                                                                                                

 Nejc Rupnik                                                                                                      

Danes sta nas obiskala Atos in Miha. Z njima je bil pes Dante, ki ju je spremljal. Fanta sta bila slepa. Povedala sta nam kako je biti slep. Oba živita čisto običajno življenje. Uporabljata pisavo slepih.                                                                                                 

Tinej Trček

Dostopnost