Pionirski dom, Center za kulturo mladih,  je letos že petnajstič organiziral Otroški festival gledaliških sanj, na katerem se predstavijo otroški gledališki ustvarjalci. Letos se je na odru ljubljanske Festivalne dvorane zvrstilo kar 47 predstav iz slovenskih osnovnih šol, društev in vrtcev ter štiri predstave v izvedbi slovenskih društev iz Avstrijske Koroške, Skopja in Zrenjanina.

V torek, 4. aprila, je na festivalu sodeloval tudi dramski krožek naše šole, ki deluje pod mentorstvom Irene Rep in Mateje Penko. Predstavil se je s Kraljično na zrnu graha – dramatizacijo Janija Kovačiča, ki je nastala po znani pravljici Hansa Christiana Andersena.

Mladi igralci so številno publiko in žirijo prepričali z doživeto igro, kar jih je uvrstilo med najboljše predstave, namenjene učencem zadnjega triletja. Na zaključni prireditvi, ki je bila v nedeljo, 9. aprila, pa je bil Maksim Kaluža, ki je odigral vlogo mladega princa, izbran za obetavnega mladega igralca.

Dramski krožek OŠ Miroslava Vilharja se omenjenega festivala zelo uspešno udeležuje že vse od leta 2009. Vsako leto pa sodeluje tudi na srečanju otroških gledaliških skupin, ki ga organizira JSKD. Na veliko veselje mladih ustvarjalcev in mentoric je selektorica Ana Rutar tudi letošnjo predstavo Princesa na zrnu graha uvrstila na regijsko srečanje.

Pia de Paulis Debevec

 

Dostopnost