V ponedeljek in torek, 27. in 28. marca, je naša šola gostila predstavnike Društva Slovencev Planika iz Zrenjanina.

V Postojno je prišlo šestnajst mladih, ki obiskujejo sobotno šolo dopolnilnega pouka slovenščine, spremljali pa so jih štirje predstavniki društva, med njimi učiteljici Vera Popović in Milena Spremo.Prvi dan druženja je bil predvsem gledališko obarvan, saj so mladi iz Zrenjanina, ki so hkrati člani dramske skupine, za vrstnike iz naše šole odigrali predstavo Poezija igrarija, naša dramska skupina pa se jim je predstavila s Princeso na zrnu graha.

Naslednji dan so učenci sodelovali pri našem pouku. V šoli so se dobro počutili in veliko povedali tudi o svojih šolah in šolanju v Srbiji. Z našimi učenci so sklenili so nova znanstva in si ob zaključku obljubili, da bodo ohranili medsebojne stike.

Vodstvo šole in učitelji smo skupaj z gosti izkoristili drugi dan za načrtovanje nadaljnjega sodelovanja. Tako so nastali že prvi vsebinski obrisi obiska učencev in učiteljev OŠ Miroslava Vilharja v Zrenjeninu, ki naj bi ga izvedli naslednje leto.

Ob zaključku smo vsakemu od gostujočih učencev podarili slovensko leposlovno delo, ki naj jim bo spodbuda za nadaljnje negovanje slovenščine.

Člani društva Planika so obisk v Sloveniji izkoristili tudi za ogled naravnih in kulturnih znamenitosti, pred odhodom domov pa so nastopili še na Festivalu gledaliških sanj v Ljubljani.

Pia de Paulis Debevec, pomočnica v. d. ravnateljice

Dostopnost