Med zimskimi počitnicami je na Bledu potekalo 22. državno prvenstvo v šahu za dečke in deklice v kategorije U8 – U18 let. Postojnska četica je bila številčna in tudi uspešna. Domov se je vrnila s sedmimi medaljami.

Najuspešnejši je bil tokrat Malkoč Patrik,ki je v konkurenci do 10. let postal prvak v pospešenem šahu, ter osvojil tretje mesto v standardnem.

Naš najmlajši udeleženec Leon Škrbec je slavil v kategoriji do 8. let v standardnem šahu in si priboril pravico nastopa na svetovnem prvenstvu.

Druga potnica na veliko tekmovanje je Arja Ela Hvala, ki je v konkurenci do 10. let osvojila srebrno medaljo, ki jo pelje na evropsko prvenstvo v Poreč. Arja se iz državnih prvenstev še nikoli ni vrnila brez medalje.

Lana Jereb je svoj prvenec na državnih prvenstvih osvojila v kategoriji do 12. let v pospešenem šahu je zasedla drugo mesto.

Tilen Malkoč, lanski dvakratni državni prvak, se je moral letos zadovoljiti z drugim mestom v pospešenem šahu. 

Enaka usoda je doletela Ivano Hreščak, ki je srebrno medaljo osvojila v konkurenci do 16. let.

Športna sreča se je tokrat poigrala z Lovrom Pridigarjem, ki je kljub vrhunskim igram pristal na nehvaležnem 4. mestu. Tik pod vrhom so pristali Dominik Kaluža (7), Urban Letič in Leon Jereb (9), Inja Ajda Hvala (11), Uroš Županič Lekšan 14. mesto.

Vsem tekmovalcem čestitamo.

Jadran Hlad, mentor

Dostopnost