V torek, 19.11., je na OŠ Rakek v sodelovanju tamkajšnje OŠ in naše podružnične šole s PP potekal Bazar društev s sloganom Prosti čas za vse- tudi zame.

Na bazar so bila povabljena društva iz občin Cerknica, Bloke in Loška dolina. Na stojnicah so otrokom in njihovim staršem predstavili svoje programe, učenci pa so se lahko preizkusili tudi v aktivnostih, ki so jih pripravili.

Naš glavni namen je bil predvsem spodbuditi učence s posebnimi potrebami, ki se zaradi narave svojih potreb ne šolajo v domačem kraju, da društva spoznajo in se vanje vključijo, s tem pa si pridobijo nove prijatelje, se vpnejo v lokalno okolje in kvalitetno preživljajo prosti čas. Hkrati smo z dogodkom želeli opolnomočiti tudi društva, jih informirati o posebnostih posameznih primanjkljajev ter predvsem spodbuditi pozitiven odnos do otrok s posebnimi potrebami kot aktivnih in pomembnih članov naše družbe.

Verjamemo, da je vsak obiskovalec našel zase primerno obliko preživljanja prostega časa, da bo lahko po lastnih zmožnostih razvijal svoje potenciale.

Iskreno se zahvaljujemo vsem društvom, ki so si vzela čas in dogodek prepoznala kot dober način mreženja in širjenja zavedanja o pomenu pravičnega vključevanja otrok s posebnimi potrebami v lokalno skupnost.

Predstavili so se: Balinarsko društvo Tičnica, Društvo SOŽITJE Cerknica, Folklorna skupina KD Rak Rakek, Jamarsko društvo Rakek, Klasje Rakek, Kulturno društvo Rak Rakek, Nogometni klub Cerknica z Ajdo in Živo, Nogometni klub Rakek, Ping pong klub Rakek, Planinsko društvo Cerknica, Prostovoljno gasilsko društvo Rakek, Skavti Cerknica, Taborniki rodu Jezerska ščuka, Trio odsev,  Voice UP!, in Zavod Vrabec Bloke.

HVALA VSEM!

Saša Pivka, učiteljica

Dostopnost