Zadnji dan smo preživeli ob spoznavanju črnega močerila in tekmovanju v lokostrelstvu. Bivanje smo zaključili s kosilom in tik pred odhodom na avtobus, smo se pomerili še v vlečenju vrvi. Preživeli smo teden prepleten z raznoterimi aktivnostimi in spoznavanja belokranjskih posebnosti.

Četrti dan smo se odpravili ob reki Kolpi na pohod do jame Kobiljače, kjer smo zakurili ogenj in si spekli hrenovke. Po kosilu smo ponovno urili spretnosti v plezanju ter si pripravili belokranjsko pogačo. Za zaključek naravoslovnega tabora smo pripravili zabaven program, kjer so se predstavile posamezne sobe.

Po jutranji telovadbi smo spoznavali belokranjske ljudske plese in se preizkušali v streljanju z lokom. V popoldanskem času smo izdelali mazilo za ustnice in se naučili nekaj vozlov. Večer smo preživeli v medsebojnem druženju.

Zbudili smo se v sončno, a mrzlo jutro. Po jutranji telovadbi so učenci izdelovali belokranjske pisanice in urili spretnosti na plezalni steni. Po kosilu in počitku je sledila orientacija v okolici CŠOD-ja ter ogled rastlinjaka v bližini doma. Večer smo zaključili s peko kostanja in družabnimi igrami.

V popoldanskem času smo se odpravili na pohod na Radensko steno. Po večerji smo spoznavali črnobelo kraljevo kačo, po imenu Newton ter se družili ob igranju različnih športnih iger.

Sporočamo vam, da smo prispeli v CŠOD Radenci. Učenci so se namestili v sobah in imeli uvodni sestanek z vodjo doma. Sedaj se pripravljajo na kosilo, potem pa pričnejo s popoldanskimi aktivnostmi.

Razredničarke 8. razredov

Dostopnost