Obveščamo vas, da na šoli že dalj časa opažamo pojav naglavnih uši.

Ker bomo to neprijetnost obvladali le s skupnimi močmi, vas prosimo, da najprej pregledate lasišče vašega otroka in ostalih družinskih članov, še posebej temeljito v zatilju in za ušesi.

Zdravila za zatiranje uši kupite v lekarni, kjer vam bodo odgovorili na vsa vprašanja o uporabi sredstev, ki so trenutno naprodaj.

Glavnike, oblačila, posteljnino, brisače in pokrivala razkužite, operite, parno zlikajte ali kemično očistite. V nasprotnem primeru uši lahko preživijo.

Tudi če otrok nima uši, ga opozorite, naj pri igri ali šolskem delu ne tišči glave k sošolcu ter da si ne izposoja nobenih pokrival ali oblačil.

Pričakujemo, da boste pri vašem otroku izvedli te ukrepe in v primeru, da odkrijete uši ali gnide, te takoj temeljito odstranili. V nasprotnem primeru bomo dolžni o pojavu ušivosti na šoli obvestiti Zdravstveni inšpektorat, ki bo ukrepal v skladu s svojimi pristojnostmi.

RAZUŠEVANJE  UŠIVIH OSEB JE PO ZAKONU O NALEZLJIVIH BOLEZNIH OBVEZNO, OPUSTITEV RAZUŠEVANJA PA SE SANKCIONIRA KOT PREKRŠEK Z GLOBO.

                                                                                                                                      Vodstvo šole

Dostopnost