V šolskem parlamentu OŠ Miroslava Vilharja pa res nismo od muh. Po uvrstitvi na regijsko srečanje otroških parlamentov smo pripravili veliko »akcijo«.

Med 9. in 13. marcem smo izpeljali ure na letošnjo temo otroških parlamentov (Izobraževanje in poklicna orientacija), in to prav v vseh razredih, od 1. do 9. Izdelki učencev, od prikupnih majičk z različnimi poklici do plakatov s predstavitvami poklicev, tako krasijo našo šolo.

V ponedeljek, 23. 3. 2015, se nam je trud v celoti poplačal – učenka Katjuša Simčič, je po glasovanju parlamentark in parlamentarcev iz vse regije predstavljala našo občino in regijo na nacionalnem otroškem parlamentu. 13. aprila je tako skupaj s člani šolskih parlamentov iz vse Slovenije sedla za poslanske klopi v Državnem zboru Republike Slovenije.

Na nacionalnem parlamentu se je zbralo okoli 110 učencev in učenk, ki so prišli iz 17 regij Slovenije. Iz notranjske regije je prišlo 5 učenk, in sicer Ana Sajovic, Katjuša Simčič, Sara Bradeško, Anouk Hartmans in Nika Česnik. Dobro so spoznale in preizkusile državni zbor, kjer se je odvijal 25. otroški parlament. Dan je minil hitro in zanimivo.

Nejka Ritonja, mentorica

Dostopnost