V četrtek, 15. januarja 2015, smo v postojnskem Mercator centru postavili in odprli razstavo stvaritev učencev, ki obiskujejo interesno dejavnost Šola oblikovanja, risanja in pravih idej, ki jo vodi zunanji sodelavec Aleš Pučnik, profesor likovne umetnosti in oblikovalec.

Šolo oblikovanja smo, kot novo interesno dejavnost, letos prvič ponudili našim učencem. Pobudo zanjo je dal g. Pučnik in obljubil spodbujanje ustvarjalnosti učencev, svež pristop ter kreativno delo učencev z novimi materiali. Začetni odziv učencev je bil večji od pričakovanega in po štirih mesecih ni nič manjši, saj vsi z veseljem, pravzaprav z navdušenjem, pričakujejo petke, ko se dobijo z mentorjem in ustvarjajo.

Na razstavi so na plakatih prikazane poti posameznih učencev od ideje do izdelka, razstavljeni pa so tudi njihovi končni izdelki. Otvoritev razstave sta z besedo pospremila ravnateljica Pia de Paulis Debevec in mentor Aleš Pučnik, v krajšem programu pa so nastopile Kaja Boškovič, Anika Lipovž, Meta Rebec in Karin Doles.

Razstava bo na ogled mesec dni. Vabljeni!

Pia de Paulis Debevec, ravnateljica

Dostopnost