Na OŠ Miroslava Vilharja že več let uspešno deluje dramski krožek, v katerega so vključeni učenci višjih razredov. V lanskem šolskem letu so uprizorili igrico Princesa kamnitih besed, s katero so se predstavili vrstnikom v šoli, na sosednjih šolah, uspešni pa so bili tudi na srečanju otroških gledaliških skupin. S to igrico so v začetku oktobra navdušili tudi vrstnike v Subotici.

Sodelovali so na tradicionalni mednarodni otroški prireditvi Mavrica, na kateri se vsako leto predstavijo učenci, ki se prizadevno učijo slovenskega jezika. Nekateri zato, ker imajo starše slovenskih korenin, drugi pa zato, ker vidijo v učenju slovenščine priložnost za pridobitev novih znanj in življenjskih možnosti.

Najprej so s svojimi točkami nastopili učenci iz raznih srbskih mest, ki so v lepi slovenščini peli, recitirali in deklamirali. Naša Princesa kamnitih besed je bila zadnja na vrsti. Igralci so z lepo in prepričljivo igro navdušili prav vse v dvorani. Čeprav gledalci niso razumeli čisto vseh slovenskih besed, so pazljivo spremljali potek igre in ob koncu našim učencem bučno zaploskali. To pa je največja nagrada za njihov celoletni trud!

Organizatorji so otroke peljali še v živalski vrt, na Palićko jezero, ogledali so si mestne znamenitosti in celo subotiško puščavo. Domov so se vrnili polni lepih vtisov in načrtov za nove gledališke podvige.

Dostopnost