Med poslanimi zajetnimi pisemskimi ovojnicami v dimenzijah velikega zvezka so tudi ovojnice iz naše šole. Praznične voščilnice potujejo v sedem šol na različnih koncih sveta: v Litvo, Belorusijo, Rusijo, na Japonsko in v tri šole na Tajvanu. Od povsod tam so druge ovojnice na poti k nam.

Presenečeni smo z občudovanjem in radovednostjo že odprli – škatlo, ki je prispela s Tajvana. Zajeten kup lično izdelanih voščilnic vrstnikov iz ene od šol v glavnem mestu Taipei je poleg voščil in dobrih želja za prihodnje leto razkril tudi marsikateri običaj njihove dežele in zanimivost prazničnega časa ob prestopu v novo leto.

Na naši šoli so voščilnice  izdelali učenci 9., 8., 7. in 6. razredov. Priložili smo jim sestavke, ki govorijo o tem, kako praznujemo pri nas in v kakšni deželi živimo.

Pa osem omenjenih šol ni edinih, ki se pred prazniki veseli voščil vrstnikov od blizu in daleč. Izmenjava prazničnih voščilnic (Holiday Card Exchange) je projekt, ki že vrsto let zapored poteka v okviru mreže iEARN, v katero se vključujejo šole z vsega sveta. Izbira projektov, v katerih je mogoče sodelovati, je resnično bogata, a Izmenjava prazničnih voščilnic je gotovo med najbolj priljubljenimi. Letos v njej sodeluje prek 140 šol.

Aktiv učiteljic angleščine

Dostopnost