Regijski otroški parlament

V sredo, 27. 3. 2024, je na OŠ Tabor Logatec potekal regijski otroški parlament.

Po kratkem uvodnem pozdravu je sledila himna, nato pa je bil kratek nagovor pomočnice ravnatelja. Po koncu nagovora so se zvrstile predstavitve iz medobčinskih otroških parlamentov. Šole iz Logatca, Vrhnike, Cerknice, Pivke in Postojne so predstavile aktivnosti, ki so jih v letošnjem šolskem letu izvajali na temo duševnega zdravja.

Sledile so delavnice, kjer so se učenci razvrstili po skupinah glede na to, katere barve listek so potegnili. Dve skupini sta imeli temo meditacija in sproščanje, ena je imela temo pozitivne misli, ena pa teden prijaznosti. Pri predstavitvah prvih dveh skupin je bil poudarek na sproščanju ob vizualizaciji. Tretja skupina nam je dala nalogo, da iz vrednot naredimo pozitivne misli. Zadnja skupina pa je pokazala kratek film na temo širjenja sreče.

Po koncu predstavitev delavnic so potekale volitve predstavnikov za nacionalni otroški parlament, na katerega se je kot novinarka uvrstila naša učenka Iza Mikulčič. Po razglasitvi predstavnikov smo določili še predloge tem za naslednje leto, ki so: gibanje, komunikacija, odvisnost od tehnologije in odnosi.

 

Lara Brankovič, mentorica otroškega parlamenta

Dostopnost