»Gozd brez meja«

“GOZDOVI – IZOBRAŽEVANJE IN POVEZOVANJE ZA VSE IN VSAKOGAR”

Veselimo se, da smo del navdušujočega projekta, v katerem aktivno sodeluje naša šola. Gre za projekt z naslovom “Gozdovi – izobraževanje in povezovanje za vse in vsakogar”, ki združuje šole, svetovalce in druge strokovnjake s ciljem oblikovanja in izvedbe didaktičnih programov v učilnici v naravi, predvsem v gozdu.

Partnerji Projekta:

Koordinator: Srednja gozdarska, lesarska in zdravstvena šola Postojna, Slovenija

  1. Večstopenjska šola Opcine – Istituto Comprensivo con lingua d’insegnamento slovena Opicina
  2. Svetovanje, izobraževanje in oblikovanje Zdenka Žakelj s.p.
  3. Osnovna šola Miroslava Vilharja Postojna

Vključenost naše šole v ta projekt pomeni aktivno sodelovanje pri oblikovanju didaktičnih programov, namenjenih predvsem otrokom z manj priložnostmi, z migrantskim/begunskim ozadjem ter tistim, ki se soočajo z učnimi in vedenjskimi izzivi.

Cilji Projekta:

    Oblikovanje in izvedba didaktičnih programov v naravi, predvsem v gozdu.

    Usposabljanje učiteljev za izvajanje programov, prilagojenih otrokom z manj priložnostmi.

Opis Projekta:

V današnjem času, kjer so učne težave v porastu, je preživljanje časa v naravi postalo ključno za kognitivni razvoj in zdravje otrok. Igra v naravi spodbuja domišljijo, kreativnost, kognitivno fleksibilnost ter samodisciplino. Naša šola sodeluje v projektu, ki se osredotoča na oblikovanje didaktičnih programov gozdne pedagogike, prilagojenih za ranljive ciljne skupine otrok.

Projekt sledi horizontalni prioriteti “Vključevanje in raznolikost na vseh področjih izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa”. Zasnovani didaktični programi bodo spodbujali vključevanje otrok z manj priložnostmi, zlasti tistih z migrantskim/begunskim ozadjem ter učnimi in vedenjskimi izzivi.

Financiranje:

Projekt sofinancira Evropska unija iz sredstev programa Erasmus+. Naša šola prejema podporo v višini 60.000,00€.

Trajanje Projekta:

1.3.2023 – 1.12.2024

S ponosom sodelujemo v tem projektu, saj verjamemo, da bo prispeval k pozitivnemu razvoju izobraževanja ter povečal dostopnost kakovostnih učnih priložnosti za vse naše otroke.

Dostopnost