V sredo, 26.5.2021, je potekalo srečanje Otroškega občinskega sveta, ki je bilo nekoliko drugačno kot dosedanja. Zaradi pandemije bolezni Covid-19 in upoštevanja epidemioloških priporočil je potekalo preko videokonference. Kljub temu je bila seja bogata in zanimiva, saj so na njej sodelovali predstavniki šolskih parlamentov treh osnovnih šol, Zveze društev Mladinski center Postojna ter župan občine Postojna Igor Marentič  s sodelavci.

Predstavnice našega šolskega parlamenta Žana, Eva, Žana, Maša in Kaja, ki je bila tudi izvoljena za podžupanjo, so uspešno in konstruktivno sodelovale s svojimi prispevki, predlogi in vprašanji. Predstavniki šolskih parlamentov so najprej predstavili potek šolanja na daljavo ter vse prednosti in izzive, ki jih je novi način učenja prinesel s seboj. Skupaj so iskali in nizali predloge za različne aktivnosti, ki bi jih ponudili otrokom in mladim v občini. Mladi so podali tudi odzive na projekte, ki so v teku, kot je npr. Odprta ulica. Kot zadnja točka seje so bila vprašanja za župana, ki je v začetku mlade parlamentarce prijazno nagovoril in spodbudil k odprtemu dialogu.

Nova županja Otroškega občinskega sveta ter nova podžupan in podžupanja Kaja Čebron so v prihodnjih dneh tudi prijazno vabljeni na kratek obisk k županu.

Srečanje smo kljub daljavi sklenili v prijetnem vzdušju in upanju, da se prihodnje leto srečamo v živo. Vsi se že veselimo novih izzivov in sodelovanja.

Mentorica Petra Turk Novak

Dostopnost